Consulten

Wanneer ga je naar een kinesioloog?
Iets in je lijf of in je leven loopt niet helemaal lekker. Je hebt al van alles geprobeerd, echter de hulpvraag of de klacht is er nog. Soms is het even weg, en komt dan toch weer te voorschijn. Waarom? Ons lijf slaat alles op. Ervaringen en gebeurtenissen van nu en vroeger zitten in ons systeem opgeslagen en kunnen een blokkade in de energiestroom veroorzaken. Om te achterhalen waar de energie in jouw systeem geblokkeerd is en waar dat vandaan komt, gebruiken we in kinesiologie spiertesten. De spiertest geeft informatie waar een onbalans is in jouw lijf, in jouw energiesysteem. Als jij je bewust wordt van de achterliggende oorzaak, is dat vaak al genoeg om jouw zelfherstellende vermogen aan te zetten. Er zijn verschillende technieken om dit vermogen te activeren en te ondersteunen. Het herstellen van klachten is een proces. Het gaat vaak over een vastzittend patroon dat in beweging mag komen. Dit vraagt tijd en bewustwording.

Kinesiologie is een hele fijne en zachte methode. De verschillende procedures zijn in te zetten bij allergie, leerproblemen, examen stress, sportprestaties, fysieke en/of mentale en/of emotionele hulpvragen.

Een consult duurt 60 – 75 minuten. Het eerste consult, intakegesprek duurt ongeveer 1,5 uur.

contact

Voor jou

Een behandeling bestaat uit een aantal stappen. Om elkaar te leren kennen en jouw hulpvraag te bespreken, doen we een intake gesprek. Tijdens het intake gesprek zal ik naast algemene ook wat meer persoonlijke vragen stellen (werk, gezin, gezondheid). Als er voldoende tijd is, laat ik je de spiertest ervaren en doen we al voortesten. Zodat jouw systeem vast kennis kan maken met kinesiologie. Testen kan staand, zittend of liggend, jij hebt hier de keuze wat je het prettigst vindt. In een vervolgafspraak gaan we dieper in op de hulpvraag en testen we na de voortesten uit met welke techniek we op onderzoek uit mogen gaan naar de dieperliggende oorzaak.
Prijs voor een intake consult is 65 euro
Een vervolg consult kost 55 euro

Voor je kind

Kinesiologie is een hele geschikte methode om met kinderen te werken. Bij hele kleine kinderen is het soms fijn om op een tussenpersoon (de ouder) te testen. Naast gezondheidsklachten kunnen we met kinesiologie ook ondersteuning bieden bij leerproblemen. ieder kind, iedere volwassene leert op zijn eigen manier, ieder heeft zijn eigen leerritme. In Brain Gym zijn er veel bewegingsoefeningen die er voor zorgen dat de hersenhelften beter met elkaar samenwerken, waardoor het leren, lezen, rekenen, organiseren, presteren makkelijker zal gaan.
Prijs voor een intake consult is 65 euro
Een vervolg consult kost 55 euro

Voor je dier

Ook dieren kunnen niet helemaal lekker in hun vel zitten. Ze laten gedrag zien dat je niet herkent. Of ze hebben ineens gezondheidsproblemen, die je moeilijk kunt plaatsen. Voor een dier, test ik op mezelf of op het baasje. De correctietechnieken voer ik zoveel mogelijk op het dier zelf uit. Soms is het nodig om eerst het baasje te balanceren. Een dierenconsult vindt bij jouw thuis plaats. Naast de prijs voor het consult bereken ik reiskosten.
Dierenconsult kost 35 euro